Het verhaal van... Roy

Het verhaal van Roy (1979) en Total Support Group (TSG) begint wanneer hij de directeur van een machinefabriek in Den Bosch belt. Dat is in 2001 en Roy is op zoek naar een stageplaats met een tekenkamer, waar hij zijn pas verworven kennis in de praktijk kan brengen.

Het antwoord was teleurstellend, want ‘nee, helaas’. Men zag echter nog wel een andere mogelijkheid. Binnen no-time werd Roy gebeld door TSG uit Veldhoven: “Je kan op gesprek komen.”

Maar tja. Hoe regel je dan vervoer, als jongeling van begin 20, woonachtig in Sint-Michielsgestel? Den Bosch was om de hoek, Veldhoven lag toch iets verder weg. Zijn toekomstige werkgever was niet voor 1 gat te vangen: “Er is een collega van ons die zo vanuit Den Bosch deze kant op moet, die pikt je wel even op.” Zo gezegd, zo gedaan.

Zijn sollicitatiegesprek was een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Of zoals Roy het zelf zegt: “Dit soort kleine dingen zijn kenmerkend voor dit bedrijf. Dat voelde zo goed, dat ik na mijn stage ben blijven hangen en niet meer ben weggegaan.”

Engineering van uiteenlopende projecten
“Als mechanical engineer heb ik de afgelopen jaren mogen tekenen voor de meest uiteenlopende projecten. Van transportbanden, frituurpannen van een metertje of 5 tot liften. Wij zijn alleen verantwoordelijk voor de engineering. Het is niet zo dat we betrokken zijn bij de productie. Als je extern bij een klant met een eigen fabriek zit, zie je nog weleens het eindresultaat. Of als je betrokken bent bij 1 van onze turnkeyprojecten, waarbij prototypes worden gebouwd, zie je ook het eindresultaat. Maar meestal dus niet. Die liften die we tekenden bijvoorbeeld, zijn gefabriceerd in Hong Kong, dus daar zie je niks van.”

Je bent nooit uitgeleerd
“Total Support Group heeft altijd veel aandacht voor onze ontwikkeling. In al die jaren dat ik hier werk heb ik al veel cursussen voorbij zien komen. Van een Exceltraining tot een vorm- en plaatstolerantiecursus en van een communicatieworkshop tot een training in constructieprincipes. Bovendien heb ik de 2-jarige avondopleiding hts gevolgd, op kosten van TSG. Je bent nooit uitgeleerd en het houdt de kwaliteit van je werk en vakkennis ook op peil.”

Voor elkaar klaarstaan
“We kennen hier een vrij open structuur. Je schuift makkelijk aan bij je collega’s, omdat er geen cultuur van eilandjes heerst. Dat vertaalt zich ook naar de samenwerking. Collega’s staan voor elkaar klaar en je kan elkaar gewoon aanspreken als je ergens niet uitkomt. En tussen de middag komen we vaak in beweging door samen een stuk te wandelen. Dan gaat het niet alleen over werk, ook alledaagse dingen bespreken we dan.”

Activiteiten buiten het werk om
“TSG organiseert regelmatig activiteiten om elkaar ook buiten het werk om te treffen. Games, etentjes, feestjes. Ook erg belangrijk voor de collega’s die op locatie bij klanten werken. Die hou je zo betrokken bij je organisatie en bij de collega’s die intern werken. Dat is altijd erg gezellig en draagt bij aan de saamhorigheid.”

Tot slot
“Ik heb me hier nog nooit een moment verveeld, ben onderaan de ladder begonnen als stagiair en doorgegroeid naar een lead-rol als senior mechanical engineer. Ik heb me zowel professioneel als persoonlijk mogen ontwikkelen. Met fijne collega’s bij een werkgever die voor me klaarstaat. Niks te klagen dus.”

Alle vacatures