Afgestudeerd en meteen een baan!

De afgelopen periode hebben Lucas en Erik hun afstudeerstage binnen TSG Group met succes afgerond. In deze blog vertellen zij in het kort wat ze tijdens deze stage hebben onderzocht en delen ze hun ervaring.

De ervaring van Lucas

Vanuit de opleiding Mechanical Engineering op de Fontys Hogescholen in Eindhoven heb ik mijn afstudeerstage binnen TSG Group gedaan. Deze stageperiode heeft van 8 februari tot 29 geduurd.

Tijdens mijn stage heb ik de mogelijkheid onderzocht om het oprek proces van aluminium profielen te automatiseren.

Ik vond het een zeer leerzame stage, waarbij ik veel kennis vanuit mijn opleiding heb toegepast en ook enorm veel heb geleerd. De afstudeeropdracht was vrij breed, maar na enkele bezoeken bij de opdrachtgever kon ik een stuk gerichter te werk gaan.

Nadat ik mijn afstudeerproject had gepresenteerd ben ik op 1 juli binnen TSG Group gestart met mijn eerste baan! Ik kijk uit naar de eerste weken binnen TSG Group.

De ervaring van Erik

De afgelopen vijf maanden heb ik vanuit de opleiding Werktuigbouwkunde op de Fontys Hogescholen in Eindhoven mijn afstudeerstage binnen TSG Group gedaan. In deze periode heb ik een compacte en lichtgewicht tool ontworpen als uitrusting voor een militaire quad van 1150 kg om een sloot of greppel van 3 meter over te kunnen steken.

In het recent verbouwde pand van TSG Group zat ik goed op mijn plek en mijn collega’s waren altijd vriendelijk en behulpzaam. Al met al een prettige ervaring!

Per 1 september begin ik bij TSG Group als Mechanical Engineer. Deze functie biedt mij de mogelijkheid om in de eerste jaren ervaring op te doen en te ontdekken welke projecten ik het leukst vind.